Invatamantul satesc, rescean in anul 2004 implineste 120 de ani de existent.
Cladirea scolii din Resca se compune din trei corpuri, doua corpuri construite tip Haret spiru (cladiri vechi), si una noua, tip modern.

Baza didactico-materiala a scolii asigura desfasurarea activitatilor educative pentru elevii claselor V-VIII.
La insistentele directorului prof. Petrache Octavian in anul 1978 Consiliul Local Dobrosloveni si fosta Cooperativa agricola de productie, repartizeaza scolii suprafata de 4500 m.p teren penru instruirea elevilor in domeniul agriculturii.

Terenul, bine organizat si structurata asigura conditii optime pentru instruirea elevilor in tehnologia culturilor agricole: plante cerealiere, de legume, pomi fructiferi , plante medicinale si ornamentale. Pe langa o instruire practica eficienta s-au obtinut si produse agricole, care valorificate in sistemul economiei de fata au permis realizarea de fonduri banesti. Din aceste fonduri s-au procurat unelte agricole si material necesare intretinerii scolii.

Din anul 1990 proprietarii acestui teren Nastase Ghe, Marin El, Ivan I, isi revendica drepturile de proprietari, scoala ramanand in posesia suprafetei de 420 m.p pentru lotul agricol aflat in curtea scolii.
Cunostintele teoretice acumulate de catre elevi la disciplina Agricultura cls V,VI,VII,VIII in domeniul legumiculturii, pomiculturii, viticulturii, floriculturii, dendrologiei, plantelor medicinale aplicate pe lotul scolar agricol au reusit sa formeze elevilor priceperi si deprinderi specific e acestor culturi.
Modernizarea predarii cunostintelor si asigurarea bazei didactico-materiale a permis amenajarea cabinetelor scolare de specialitate.

Primul cabinet din scoala a fost cel de biologie- agricultura amenajat de prof. de biologie Petrache Octavian.
Din fondurile banesti obtinute cu ocazia practicii agricole a elevilor s-a reusit confectionarea a noua mese, laborator cu vitrine si scaune, care se pot instrui 36 elevi pe serie.
Proiectul este original si apartine prof. de biologie. Mesele si scaunele au fost executate de catre tamplarii Patru Ion si Chirea Costica din Dobrosloveni.
Din anul 1966 si in prezent,biologia, agricultura si educatia tehnologica au fost predate de prof Petrache Octavian.

Numerosi fosti absolventi ai scolii isi aduc aminte de activitatile la ore cat si cu ocazia activitatilor extradidactice si in cercul de biologie, remarcand constiinciozitatea si pasiunea profesorului.
Pentru instruirea elevilor exista in cabinet suficient material didactic, aparatura, microscoape, truse de disectie, trusa Ph sol, numeroase planse structurate pe discipline biologice, mulaje, aparate de proiectie cu diafilme si diapozitive.

Cabinetul de fizica- chimie este dotat cu material didactic primit prin intermediul Inspectoratului scolar.
Cabinetul de matematica este amenajat intr-o sala din cladirea noua. Predarea matematicii are ca scop realizarea legaturii cu viata , dezvoltarea gandirii matematice a elevilor, intelegerea notiunilor si asimilarea lor corecta, dzvoltarea reprezentarilor si corectitudinea rationamentului.
Cabinetul de istorie-geografie poseda o baza didactico-materiala structurata pe disciplinele predate. Numeroasele tablouri, planse, harti sunt utilizate la lectiile predate.

Cabinetul de limba si literature romana asociat cu limba franceza si limba engleza este dotat cu planse, discuri, diapozitive, dictionare, albume, reviste de specialitate. La aceste materiale se adauga si literature de specialitate aflata in biblioteca scolara.

In cabinetele scolare isi desfasoara activitatea si elevii din clasele I-IV. In anul scolar 2000-2001 remarc bogatul material didactic repartizat scolii pentru cls I IV cf programului national “Reabilitarea invatamantului rural”, planse, truse, aparatura.
Fiecare invatator utilizeaza la lectii acest material didactic, astfel incat reprezentarile si convingerile la elevi sunt mult mai bine consolidate.

Reforma invatamantului preuniversitar incepe dupa revolutia din 1989 viseaza intreg invatamantul din Romania. Se trece la invatamantul obligatoriu de 9 clase incepand cu anul scolar 2003-2004, structura anului scolar cu doua semester. Se produc modificari la nivelul continutului national ce cuprinde:planuri cadru de invatamant, programe scolare,manual altenative.

Scoala

  • Organigrama
  • Clasa pregatitoare 2013-2014
  •  

    Galerie foto